Γουβέλης Τίτος

Home / Γουβέλης Τίτος
Γουβέλης Τίτος

Πιανο

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με τους Άρη Γαρουφαλή (Ωδείο Αθηνών), Peter Katin (Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου), και Fali Pavri (Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας), ως υπότροφος του Σωματείου Τζίνα Μπαχάουερ, του Ιδρύματος Ωνάση και του ΙΚΥ. Για χρόνια μελέτησε κοντά στον διάσημο πιανίστα Dominique Merlet (Παρίσι). Επίσης μελέτησε εκκλησιαστικό όργανο ως υπότροφος του Μ.Μ.Α. με τον Nicolas Kynaston (1995-1998).


Έχει κερδίσει βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς και το βραβείο «Μυκονίου» της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Βασιλική Εθνική Ορχήστρα της Σκωτίας, την Κρατική Ορχήστρα της Τρανσυλβανίας, τη Βασιλική Συμφωνική Ορχήστρα της Μπανγκόκ, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα–Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου κ.ά. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ αλλά και σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Μεγ. Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Ταϊλάνδη, Νότιο Κορέα, Νιγηρία και Κύπρο). Μαζί με τον βιολοντσελίστα Άγγελο Λιακάκη και τον βιολιστή Ανδρέα Παπανικολάου συναποτελούν το δραστήριο καλλιτεχνικά Τρίο Παντούμ.


Το ρεπερτόριό του Τίτου Γουβέλη εκτείνεται από το μπαρόκ μέχρι και τον 21ο αιώνα. Έχει ερμηνεύσει έργα άνω των 60 Ελλήνων συνθετών, περιλαμβανομένων και αρκετών πρώτων εκτελέσεων. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται και η πρόσφατη πρώτη εκτέλεση του Πρώτου Κοντσέρτου για πιάνο του Δημήτρη Παπαδημητρίου, που ηχογραφήθηκε από την εταιρεία MDG. Ο Τίτος Γουβέλης είναι επίσης συντάκτης των προγραμμάτων της Κ.Ο.Α., ενώ κείμενά του φιλοξενούνται τακτικά στα έντυπα του Μ.Μ.Α. και του Φεστιβάλ Αθηνών. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών.


Σχετικά βίντεο